Be-landa House by 29 Design

From the architect: Sitting on a dramatic 34-degree slope facing a forest reserve, the Be-landa house was designed to complement its surroundings. The starting point was to establish the minimum amount of flat land required for the house to be functional.


When viewed from the street, only the “grounded” portion of the home are visible. The front façade is decidedly low-key, a double story massing with little indication of what lies beyond. Upon entering, there is an element of surprise as the house unfolds. The Foyer features an elevated view straight through to the forest reserve across the valley. The lowest poolside living area was used in the Crazy Rich Asians movie, in the scene where the ladies gathered for Bible study and tea. This area is shielded from the rain and sun by the spaces above.